Srnčí kýta na slanině
55 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 1kusCibule
- 200gramůSlanina vepřová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5hrnekMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
766 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
33 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kousky.
- 2Srnčí kýtu omyjeme, zbavíme blan, osušíme a naporcujeme ji na plátky, které naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou slaninu a cibuli, pak přidáme plátky masa, podlijeme je pivem s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby přiléváme vodu. Měkké maso z hrnce vyjmeme, šťávu zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dochutíme ji pepřem a solí.
- 4Plátky srnčí kýty rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.