Srnčí kýta na žampiónech
55 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
520 mg
Cukr
990 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na proužky. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Srnčí kýtu omyjeme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou, opepříme a osolíme. Pak ji vložíme do pekáče s rozpuštěným máslem, podlijeme pivem a trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme doměkka. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
- 3Měkké maso z pekáče vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, osmažíme na ní nakrájené žampióny, pak ji zaprášíme moukou, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Do šťávy dáme plátky masa a krátce je prohřejeme.
- 4Srnčí kýtu na talířích přelijeme šťávou a podíváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.