Srnčí kýta na žampiónech

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
520 mg
Cukr
990 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na proužky. Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 2
    Srnčí kýtu omyjeme, osušíme, prošpikujeme ji slaninou, opepříme a osolíme. Pak ji vložíme do pekáče s rozpuštěným máslem, podlijeme pivem a trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme doměkka. Maso během pečení poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 3
    Měkké maso z pekáče vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu vydusíme, osmažíme na ní nakrájené žampióny, pak ji zaprášíme moukou, naředíme vodou, dochutíme pepřem a solí a krátce převaříme. Do šťávy dáme plátky masa a krátce je prohřejeme.
  • 4
    Srnčí kýtu na talířích přelijeme šťávou a podíváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.