Srnčí kýta s banány
60 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 25mililitrůOcet vinný
- 300mililitrůVoda pitná
- 120gramůZelenina kořenová
- 1kusBobkový list
- 1gramNové koření celé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůCibule
- 250gramůBanány
- 20gramůMáslo čerstvé
- 35gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo, banány oloupeme, rozkrájíme na silnější kolečka.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a orestujeme z obou stran. Podlijeme vodou, zakápneme octem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, nové koření a dusíme do měka. V jiné pánvi na másle osmažíme kolečka banánů.
- 3Maso upravíme na talíře, obložíme kolečky banánů a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.