Srnčí kýta s mrkví a slaninou
80 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 150gramůAnglická slanina
- 200gramůMrkev kořen
- 250gramůCeler bulvový
- 160gramůCibule
- 40gramůJíška hotová světlá
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOcet vinný
- 480gramůKnedlík kynutý
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
746 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
34 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu vcelku odblaníme, slaninu s mrkví nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme vždy kouskem slaniny s mrkví společně. Osolíme, opepříme, v pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo.
- 2Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu do pekáčku, jestliže nám zbyla slanina a mrkev, přidáme do pekáčku také. Podlijeme vodou, přilijeme ocet, vložíme do trouby a pečeme doměkka.
- 3Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme smetanu.
- 4Porce masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.