Srnčí kýta s žampionovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 50gramůSlanina vepřová
- 160gramůCibule
- 50gramůSádlo škvařené
- 40gramůKompot brusinkový
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůKečup
- 250mililitrůVíno červené
- 30gramůCitrony
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 10gramůSůl
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
592 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.
- 2V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.
- 3Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.
- 4Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.