Srnčí kýta se slaninou na houbách
80 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
- 2gramyJalovec
- 3gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 150mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 250gramůHouby čerstvé
- 20gramůHouby sušené
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 300gramůChléb konzumní
- 2gramyKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 mg
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso osolíme, opepříme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, houby nakrájíme na plátky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.
- 2V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran, okořeníme jalovcem, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, celým kmínem, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.
- 3Vyjmeme celé koření, přisypeme plátky hub, houbový prášek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.
- 4Měkké maso nakrájíme na menší kousky, vrátíme do omáčky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.
- 5Podáváme s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.