Srnčí lístky s ovocnou omáčkou
63 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí kýta
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- Na omáčku
- 100gramůBorůvky
- 120gramůKompot brusinkový
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžíceCukr krupice
- 100mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
6 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso vložíme do osolené vroucí vody a spolu s cibulí a pepřem ho uvaříme doměkka. Maso vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím si připravíme omáčku. V rendlíku zhruba 3 minuty vaříme brusinkový kompot s borůvkami, šťávou z pomeranče, octem a cukrem. Poté omáčku přes síto propasírujeme.
- 3Vychladlé maso nakrájíme na velmi tenké plátky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.