Srnčí maso dušené
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůSrnčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1krajícChléb konzumní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceKapary sterilované
- 3lžíceSlanina vepřová
- 2kusyHřebíček
- 0,13litrZakysaná smetana
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme.
- 2Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka.
- 3Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme.
- 4Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.