Srnčí maso dušené

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
25 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme.
  • 2
    Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka.
  • 3
    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme.
  • 4
    Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.