Srnčí maso s brusinkami

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletou paprikou, tymiánem, drceným jalovcem, pokapeme worcesterem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu a dáme do trouby péct. Pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
  • 2
    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, do výpeku nalijeme červené víno, brusinkový kompot i s nálevem, zahustíme troškou strouhanky a ještě chvíli podusíme, až se strouhanka úplně rozvaří.
  • 3
    Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.