Srnčí maso s brusinkami
100 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 80gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 1gramTymián sušený
- 2gramyJalovec
- 10gramůSůl
- 800mililitrůVoda pitná
- 1kusMasox
- 100mililitrůVíno červené
- 150gramůKompot brusinkový
- 20gramůStrouhanka
- 300gramůChléb celozrnný žitný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
476 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletou paprikou, tymiánem, drceným jalovcem, pokapeme worcesterem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu a dáme do trouby péct. Pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
- 2Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, do výpeku nalijeme červené víno, brusinkový kompot i s nálevem, zahustíme troškou strouhanky a ještě chvíli podusíme, až se strouhanka úplně rozvaří.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.