Srnčí maso s nakládanou zeleninou
120 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 400gramůZelenina nakládaná
- 200gramůSlanina vepřová
- 750mililitrůMléko polotučné
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 480gramůKnedlík kynutý
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Vápník
209 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.
- 2Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.
- 3Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.