Srnčí maso s nakládanou zeleninou

120 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000gramůSrnčí maso
    • 400gramůZelenina nakládaná
    • 200gramůSlanina vepřová
    • 750mililitrůMléko polotučné
    • 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 10gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 480gramůKnedlík kynutý
    • 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
31 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Vápník
209 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso očistíme, odblaníme a nasolíme. Slaninu nakrájíme na klínky a maso slaninou prošpikujeme. Maso vcelku vložíme do pekáčku, přilijeme nakládanou zeleninu Halali i s nálevem, pekáček dáme do trouby a za občasného podlévání vodou maso pečeme doměkka.
  • 2
    Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, do pekáčku nalijeme smetanu, mléko s rozmíchanou moukou, podle chuti dosolíme, opepříme a dusíme ještě nejméně půl hodiny.
  • 3
    Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.