Srnčí maso s okurkami na víně
40 min.
Ingredience
- 750gramůSrnčí kýta
- 200gramůHouby čerstvé
- 80gramůCibule
- 80gramůOkurky nakládané
- 300mililitrůVíno červené
- 30gramůJíška hotová tmavá
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 2gramyZázvor mletý
- 2gramyTymián sušený
- 500gramůBrambory vařené
- 70gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
20 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, houby na plátky, kyselé okurky na kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme maso, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, mletým zázvorem a osmažíme. Přisypeme cibuli, plátky hub, osmahneme, podlijeme červeným vínem a chvíli povaříme. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme okurky, podusíme ještě pár minut a odstavíme.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a doplníme vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.