Srnčí maso s rajčaty a šunkou
90 min.
Ingredience
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1000gramůSrnčí maso
- 250gramůRajčata
- 200gramůŠunka dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMouka polohrubá
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme a nakrájíme na kostky, šunku na kostičky, oloupaná rajčata také na kostičky, petrželku posekáme najemno.
- 2V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kostky masa, osmahneme, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, šunku, krátce orestujeme, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci dušení zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme bílým chlebem a posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.