Srnčí maso zapečené v palačinkách
90 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí maso
- 60gramůCibule
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 1gramTymián sušený
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 25gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 1gramSůl
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůSýr Ementál (Primátor)
- Palačinky
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vroucí vodou vložíme srnčí maso, celou cibuli, osolíme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a uvaříme doměkka. Maso scedíme, umeleme na masovém strojku, v pánvi z másla a hladké mouky usmažíme jíšku, přidáme plátky žampionů, orestujeme, rozředíme smetanou, provaříme a přimícháme k masu, obarvíme mletou paprikou a promícháme.
- 2V misce z mléka, mouky, vejce a špetky soli vymícháme těsto na palačinky. V pánvi rozehřejeme olej a něm tenké palačinky usmažíme. Na palačinky rovnoměrně rozdělíme srnčí masovou směs, palačinky zavineme, vyskládáme do pekáčku, zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem, zasypeme strouhaným sýrem a 20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
- 3Palačinky s masovou nápní rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.