Srnčí medailonky na hříbkách
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 800gramůSrnčí kýta
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůHříbky čerstvé
- 60mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
817 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omyté a očištěné srnčí kýty nakrájíme medailonky (3 ks na porci), naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme a okořeníme novým kořením.
- 2Medailonky obalíme po jedné straně v mouce a na rozehřáté oleji po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a na tuku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné, na plátky nakrájené hříbky, okmínujeme a osmažíme. Vložíme zpět medailonky a vše krátce podusíme.
- 3Medailonky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme šťávou s hříbky.
- 4Podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.