Srnčí medailonky na žampionech
40 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 300gramůSrnčí kýta
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaKmín drcený
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 8gramůPepř černý mletý
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno tenké řízky, naklepeme je a na okrajích nařízneme. Maso osolíme, okořeníme drceným pepřem a novým kořením.
- 2Medailonky obalíme po jedné straně v hladké mouce, opečeme na rozpáleném sádle a vyjmeme.
- 3Ve výpeku zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony, špetku kmínu a vše osmahneme. Vložíme zpět medailonky a krátce podusíme.
- 4Srnčí medailonky podáváme na nahřátých talířích, přelité šťávou s houbami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.