Srnčí medailonky s červeným zelím a pomeranči
60 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyZelí hlávkové červené
- 2kusyCibule červená
- 2kusyPomeranče
- 2lžičkySkořice mletá
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 640gramůSrnčí maso
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 200mililitrůZvěřinový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
10 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
10 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z červeného zelí odstraníme vnější listy, zelí podélně rozčtvrtíme, odstraníme košťál a zelí napříč nakrájíme na tenké proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Ostrým nožem oloupeme kůru z pomerančů tak, abychom odstranili i bílou slupku, a dužinu nakrájíme na větší kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme 2 polévkové lžíce oleje a za stálého míchání v něm necháme zesklovatět cibuli. Přidáme červené zelí a za stálého míchání krátce podusíme. Přilijeme fond, zakryjeme a při střední teplotě dusíme asi 20 minut. (Zelí ovšem musí zůstat na skus). Vmícháme skořici a kousky pomeranče, ochutíme solí a pepřem a dáme na teplé místo.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylý olej. Srnčí medailonky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. Medailonky prudce opečeme po obou stranách v rozpáleném oleji, snížíme teplotu a dopečeme po každé straně asi 3 minuty, několikrát obrátíme. Na talíře rozdělíme zelí s kousky pomerančů, navrch položíme srnčí medailonky a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.