Srnčí medailonky se zeleným pepřem
30 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 800gramůSrnčí panenka
- 4kusyŠalotka
- 2lžíceKoňak
- 1lžíceHořčice
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžícePepř zelený mletý
- 150mililitrůSmetana ke šlehání
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
122 mg
Cukr
10 mg
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené srnčí maso nakrájíme na 8 plátků. V pánvi rozpustíme máslo a zprudka na něm maso smažíme asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a udržujeme na teplém místě.
- 2Do pánve vsypeme nasekanou šalotku a smažíme ji 4 minuty. Na naběračce zahřejeme koňak (nebo brandy), zapálíme a alkoholem přelijeme šalotku.
- 3Potom vmícháme hořčici, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu. Zprudka svaříme na polovinu a přidáme zelený pepř, smetanu a podle chuti osolíme. Omáčku prohřejeme, lžící přelijeme přes maso a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.