Srnčí medailonky se zeleným pepřem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
122 mg
Cukr
10 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené srnčí maso nakrájíme na 8 plátků. V pánvi rozpustíme máslo a zprudka na něm maso smažíme asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a udržujeme na teplém místě.
  • 2
    Do pánve vsypeme nasekanou šalotku a smažíme ji 4 minuty. Na naběračce zahřejeme koňak (nebo brandy), zapálíme a alkoholem přelijeme šalotku.
  • 3
    Potom vmícháme hořčici, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu. Zprudka svaříme na polovinu a přidáme zelený pepř, smetanu a podle chuti osolíme. Omáčku prohřejeme, lžící přelijeme přes maso a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.