Srnčí na brusinkách
270 min.
Ingredience
- 0,5kilogramSrnčí kýta
- 0,1gramMáslo čerstvé
- 4kusyCibule
- 0,5decilitrVíno červené
- 4lžíceHusí sádlo
- 0,5kilogramJátra vepřová
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1kusCitronová šťáva
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžičkySůl
- 0,25gramKečup
- 0,5litrVývar z hovězích kostí
- 0,75gramCukr krupice
- 300gramůBrusinky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
22 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, které potřeme máslem, hořčicí, osolíme a opepříme.
- 2Cibuli nakrájíme na kolečka a naskládáme na maso. Když máme maso a cibuli připravené, zalijeme 0,2 dl vínem a necháme v ledničce 2 hodiny naložené.
- 3Odležené maso v hrnci na rozpáleném sádle opečeme. Přidáme na plátky nakrájená vepřová játra, cibuli, všechno zalijeme vývarem z kostí a necháme vařit.
- 4Do měkkého masa přidáme kečup. Moukou s 0,2 dl vody zahustíme, podlijeme 0,3dl vínem, přidáme brusinky a vaříme ještě 10 minut.
- 5Po dokončení vaření dochutíme citrónovou šťávou a cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.