Srnčí na na houbách
40 min.
Ingredience
- 80gramůSlanina vepřová
- 400gramůHříbky čerstvé
- 1kusCibule
- 350gramůFazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 700gramůSrnčí panenka
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4decilitryZvěřinový vývar
- 1decilitrVíno červené
- 2,5lžičkySůl
- 1špetkaZázvor mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaNové koření mleté
- 3lžíceDžem brusinkový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoření Zvěřina
- 4lžíceSmetana zakysaná 15%
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
29 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na dlouhé hranolky (1 x 1 cm). Hřiby očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Konzervované zelené fazolky scedíme a necháme okapat.
- 2Několik dní odleželou srnčí panenku odblaníme, dobře omyjeme a osušíme. Prošpikujeme ji podélně slaninou a maso nakrájíme přes vlákno na plátky silné asi 2 cm. Pěstí je mírně rozklepeme.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo (2 lžíce), na kterém zpěníme cibuli, přidáme k ní plátky hříbků a osmažíme je z každé strany dozlatova. Osolíme (0.5-1 lžička), posypeme bílým pepřem, přilijeme 4 dl silného vývaru a červené víno Madeiru. Vše přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme přibližně 4-5 minut. Omáčku dochutíme solí, špetkou zázvoru, špetkou muškátového oříšku a špetkou nového koření. Přimícháme brusinkový džem a provaříme.
- 4V kastrolu rozpálíme olej s máslem (2 lžíce) a plátky prudce restujeme po 1-2 minutách z každé strany. Maso osolíme (1 lžička), posypeme čerstvě pomletým pepřem čtyř barev a zvěřinovým kořením.
- 5Na talíře rozdělíme plátky masa, zalijeme hříbkovou omáčkou. K okraji talíře položíme zelené fazolky. Každou porci ozdobíme vrchovatou lžicí husté zakysané smetany a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.