Srnčí paprikáš s rajčaty
100 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí plec
- 400gramůCibule
- 200gramůPaprika červená
- 150gramůRajčata
- 100gramůSádlo škvařené
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 10gramůKoření Gyros
- 600gramůHovězí vývar základní
- 300gramůChléb pšeničný (bílý)
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
26 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.