Srnčí paštika se sardelemi
130 min.
Ingredience
- 20gramůCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSrnčí maso
- 4kusySardelové řezy
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůChléb pšeničný (bílý)
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůJalovec
- 2lžičkyKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
33 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
425 mg
Cukr
862 mg
Postup přípravy
- 1Sardelové řezy a srnčí maso umeleme na strojku a spolu s máslem vyšleháme do pěny. Cibuli a kapary pokrájíme nadrobno, vmícháme do pěny, přimícháme vejce, osolíme, opeříme a ochutíme drceným jalovcem. Pěnu důkladně promícháme, aby byla jednolitá a krémová.
- 2Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme do ní pěnu a pečeme na velmi mírném ohni hodinu a půl. Můžeme také paštiku uvařit ve vodní lázni.
- 3Hotovou paštiku necháme vychladnout, nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.