Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem
95 min.
Ingredience
- mleté maso
- 500gramůSrnčí maso
- 400gramůSlanina vepřová
- 250gramůJehněčí maso
- 2lžičkySůl
- 1špetkaTymián sušený
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 50gramůOřechy vlašské
- 3lžíceMartell cognac
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceJalovec
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 75gramůPistácie
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
- 0,5lžíceCitronová kůra
- těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 450gramůListové těsto
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůHovězí jazyk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1604 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
119 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem listového těsta tak, aby okraje visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).
- 2Srnčí a jehněčí maso omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku spolu s pokrájenou slaninou. Dáme ho do mísy a přidáme k němu koření (zelený pepř, tymián, rozmarýn, drcený jalovec), nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu), vejce, smetanu, koňak a pistácie a pokrájené vlašské ořechy. Dochutíme solí a vše důkladně promícháme.
- 3Uvařený oloupaný hovězí jazyk nakrájíme na nudličky.
- 4Vyloženou formu do poloviny naplníme polovinou paštiky, pak rozložíme vrstvu pokrájeného hovězího jazyka a zakryjeme ji druhou polovinou paštiky. Listové těsto přehneme přes povrch paštiky, potřeme ho rozšlehaným vejcem a kvůli páře doprostřed vypíchneme otvor.
- 5Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
- 6Upečenou paštiku necháme vychladit. Vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.