Srnčí paštika se zeleným pepřem a hovězím jazykem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1604 kcal
Bílkoviny
74 g
Tuky
119 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pomoučeném vále rozválíme listové těsto na plát asi 5 cm silný. Vyložíme formu alobalem a potom plátem listového těsta tak, aby okraje visely přes okraj formy (minimálně 5 cm).
  • 2
    Srnčí a jehněčí maso omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku spolu s pokrájenou slaninou. Dáme ho do mísy a přidáme k němu koření (zelený pepř, tymián, rozmarýn, drcený jalovec), nastrouhanou citronovou kůru (z chemicky neošetřeného citronu), vejce, smetanu, koňak a pistácie a pokrájené vlašské ořechy. Dochutíme solí a vše důkladně promícháme.
  • 3
    Uvařený oloupaný hovězí jazyk nakrájíme na nudličky.
  • 4
    Vyloženou formu do poloviny naplníme polovinou paštiky, pak rozložíme vrstvu pokrájeného hovězího jazyka a zakryjeme ji druhou polovinou paštiky. Listové těsto přehneme přes povrch paštiky, potřeme ho rozšlehaným vejcem a kvůli páře doprostřed vypíchneme otvor.
  • 5
    Formu s paštikou vložíme do trouby a pečeme do zlatohněda přibližně 50 minut.
  • 6
    Upečenou paštiku necháme vychladit. Vychlazenou nakrájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.