Srnčí pečeně na slanině

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 250 °C. Je-li nutné, srnčí hřbet očistíme a po délce maso do hloubky 1 cm uvolníme od kosti. Jalovčinky rozmačkáme a vetřeme do masa, osolíme, opepříme, obložíme nakrájenou slaninou.
  • 2
    Srnčí hřbet vložíme na pekáček s bylinkovým máslem, pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 250 °C. Potom přidáme smetanu a necháme ještě 20 minut zapékat. Vyjmeme slaninu a od kosti odkrojíme jednotlivé medailonky.
  • 3
    Hrušky očistíme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince, ochutíme skořicí a citronovou šťávou. Hrušky podusíme na másle a naplníme brusinkovým kompotem. Na talíř upravíme srnčí medailonky, podlijeme výpekem a doplníme hruškami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.