Srnčí pečeně na slanině
70 min.
Ingredience
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 50gramůMáslo čerstvé
- 400gramůZakysaná smetana
- 200gramůHrušky
- 5gramůSkořice mletá
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 25gramůMáslo bylinkové
- 1,2kilogramySrnčí maso
- 8kusůJalovec
- 125gramůKompot brusinkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
35 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 250 °C. Je-li nutné, srnčí hřbet očistíme a po délce maso do hloubky 1 cm uvolníme od kosti. Jalovčinky rozmačkáme a vetřeme do masa, osolíme, opepříme, obložíme nakrájenou slaninou.
- 2Srnčí hřbet vložíme na pekáček s bylinkovým máslem, pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 250 °C. Potom přidáme smetanu a necháme ještě 20 minut zapékat. Vyjmeme slaninu a od kosti odkrojíme jednotlivé medailonky.
- 3Hrušky očistíme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince, ochutíme skořicí a citronovou šťávou. Hrušky podusíme na másle a naplníme brusinkovým kompotem. Na talíř upravíme srnčí medailonky, podlijeme výpekem a doplníme hruškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.