Srnčí pečeně na smetaně
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 0,5litrZakysaná smetana
- 800gramůSrnčí plec
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka polohrubá
- 3kusyNové koření celé
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 250gramůZelenina kořenová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
- 2Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
- 3Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.