Srnčí pečeně na smetaně

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
804 kcal
Bílkoviny
79 g
Tuky
48 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
  • 2
    Zbytek slaniny drobně nakrájíme, rozškvaříme, přidáme máslo a na tuku osmahneme zeleninu s cibulí. Na tento základ vložíme maso, opečeme je po celém povrchu, mírně podlijeme a necháme péct do měkka. V průběhu pečení maso obrátíme.
  • 3
    Šťávu necedíme, vlijeme ji do osolené kyselé smetany smíchané s polohrubou moukou a za stálého míchání povaříme. Prochladlou omáčku prolisujeme nebo mixujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.