Srnčí pečínka
155 min.
Ingredience
- 1500gramůSrnčí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 20mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůZakysaná smetana
- 20gramůBrusinky
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 7kusůJalovec
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
591 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Špek nakrájíme na plátky dlouhé asi 4 cm a silné 0,5cm. Maso obložíme špekem. Osolíme a opepříme.
- 2Rozehřejeme olej a maso ze všech stran osmažíme. Přidáme jalovčinky, postupně přilijeme 500 ml vody a maso v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 220 °C. Asi 30 minut před koncem pečení odstraníme plátky špeku a maso zalijeme kyselou smetanou.
- 3Pečeni vyjmeme, vypečenou šťávu zředíme trochou vody, povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme brusinky, znovu prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- 4Srnčí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.