Srnčí pečínka

155 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
816 kcal
Bílkoviny
99 g
Tuky
34 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
591 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špek nakrájíme na plátky dlouhé asi 4 cm a silné 0,5cm. Maso obložíme špekem. Osolíme a opepříme.
  • 2
    Rozehřejeme olej a maso ze všech stran osmažíme. Přidáme jalovčinky, postupně přilijeme 500 ml vody a maso v předehřáté troubě 90 minut při teplotě 220 °C. Asi 30 minut před koncem pečení odstraníme plátky špeku a maso zalijeme kyselou smetanou.
  • 3
    Pečeni vyjmeme, vypečenou šťávu zředíme trochou vody, povaříme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Přidáme brusinky, znovu prohřejeme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  • 4
    Srnčí pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.