Srnčí plátky na smetaně se sýrem
70 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
- 100gramůAnglická slanina
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 3mililitryWorcester (worcesterská omáčka)
- 20gramůBrusinky
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 7gramůKoření Steak 7 pepřů
- 50mililitrůVíno červené
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 60gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
38 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
643 mg
Cukr
573 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty odblaníme a necháme vcelku, slaninu nakrájíme na klínky a srčí maso slaninou prošpikujeme, žampiony nakrájíme na plátky, tvrdý sýr také na plátky.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přiložíme prošpikovaný kus masa a ze všech stran zprudka osmažíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a posypeme kořením na steaky, vrátíme na olej do pánve a osmahneme z obou stran. Na olej nasypeme hladkou mouku, rozmícháme, zakápneme sójovou omáčkou, worcesterem, podlijeme trochou vody, přidáme brusinky, plátky žampionů a podusíme.
- 3Na každý plátek masa položíme plátek sýru, zakryjeme pokličkou a necháme sýr trochu roztavit. Odkryjeme, šťávu zjemníme smetanou, přilijeme červené víno, provaříme a odstavíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.