Srnčí plátky s vepřovými játry
60 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí kýta
- 200gramůJátra vepřová
- 150gramůKlobása uzená
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůPaprika červená
- 50gramůCibule
- 50gramůAnglická slanina
- 50gramůKečup
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyJalovec
- 3gramyNové koření mleté
- 2gramyTymián sušený
- 1špetkaChilli koření mleté
- 3gramyČesnek sušený
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky. Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V polovině oleje rozmícháme mletou papriku, mletý jalovec, tymián, mleté nové koření, mletý sušený česnek, špetku chilli koření. Olej mírně zahřejeme, aby se koření lépe rozpustilo. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme kořeněným olejem a necháme chvíli uležet.
- 3Do rozpálené pánve vložíme plátky masa a osmažíme po obou stranách. V jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přisypeme slaninu s klobásou, osmahneme, přidáme játra, žampiony, cibuli a papriku, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, promícháme, podusíme a odstavíme.
- 4Na talíře upravíme plátky masa a doplníme játrovou směsí z pánve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.