Srnčí plátky s vepřovými játry

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
632 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
41 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, pikantní klobásu na kolečka, žampiony na plátky, papriku bez jádřince na proužky. Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na tenké plátky.
  • 2
    V polovině oleje rozmícháme mletou papriku, mletý jalovec, tymián, mleté nové koření, mletý sušený česnek, špetku chilli koření. Olej mírně zahřejeme, aby se koření lépe rozpustilo. Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme kořeněným olejem a necháme chvíli uležet.
  • 3
    Do rozpálené pánve vložíme plátky masa a osmažíme po obou stranách. V jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje, přisypeme slaninu s klobásou, osmahneme, přidáme játra, žampiony, cibuli a papriku, orestujeme, osolíme, opepříme, přimícháme kečup, promícháme, podusíme a odstavíme.
  • 4
    Na talíře upravíme plátky masa a doplníme játrovou směsí z pánve.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.