Srnčí plátky v zelném listu
60 min.
Ingredience
- 900gramůSrnčí kýta
- 150gramůZelí hlávkové červené
- 80gramůSlanina vepřová
- 300gramůHouby čerstvé
- 300gramůSmetana zakysaná 11%
- 300mililitrůVíno červené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Srnčí maso nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, houby na plátečky.
- 2Srnčí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, houby krátce podusíme na másle a poklademe na plátky masa. Zabalíme do zelných listů, zpevníme párátky nebo provázkem. V pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme zelné závitky, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a podusíme. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.