Srnčí plátky zapečené

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 750gramůSrnčí kýta
    • 100gramůSádlo škvařené
    • 8gramůSůl
    • 3gramyPepř černý mletý
    • 10gramůPaprika mletá sladká
    • 3gramyJalovec
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 5mililitrůOmáčka sójová
    • 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
    • 500gramůBrambory vařené
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze srnčí kýty nebo srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a mletým jalovcem. Plátky lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmažíme z obou stran.
  • 2
    Plátky přendáme do pekáčku, přilijeme sádlo z pánve, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, podlijeme troškou vody, podle chuti dosolíme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a maso asi půl hodiny zapékáme.
  • 3
    Plátky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.