Srnčí plátky zapečené
65 min.
Ingredience
- 750gramůSrnčí kýta
- 100gramůSádlo škvařené
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 3gramyJalovec
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5mililitrůOmáčka sójová
- 5mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 500gramůBrambory vařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
549 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso ze srnčí kýty nebo srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a mletým jalovcem. Plátky lehce obalíme v hladké mouce. V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a zprudka osmažíme z obou stran.
- 2Plátky přendáme do pekáčku, přilijeme sádlo z pánve, zakápneme sojovou omáčkou, worcesterem, podlijeme troškou vody, podle chuti dosolíme, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a maso asi půl hodiny zapékáme.
- 3Plátky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.