Srnčí plec dušená s mrkví

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.
  • 3
    Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.
  • 4
    Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.