Srnčí plec dušená s mrkví
60 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí plec
- 100gramůSlanina vepřová
- 200gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 80mililitrůVíno bílé
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaTymián sušený
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
834 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
48 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plec nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Cibuli a očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, slaninu nakrájíme nadrobno.
- 2V kastrole na oleji zpěníme cibuli se slaninou, přidáme mrkev a osmažíme. Do směsi vložíme maso, orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, koření, sůl a pod poklicí dusíme.
- 3Když je maso poloměkké, přilijeme víno a dodusíme. Poté maso vyjmeme a držíme na teple.
- 4Do šťávy zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, a čtvrt hodiny na mírném plameni povaříme. Omáčku přecedíme, přelijeme jí maso a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.