Srnčí plec na podmáslí
150 min.
Ingredience
- 120gramůCibule
- 1200gramůSrnčí plec
- 400gramůZelenina kořenová
- 40gramůŠalotka
- 1kusBobkový list
- 30mililitrůOlej stolní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 175mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 4kusyJalovec
- 750mililitrůMléko - podmáslí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
122 g
Tuky
24 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu.
- 2Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme.
- 3Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme.
- 4Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou.
- 5V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.