Srnčí plec s křenovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí plec
- 1kusCibule
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 2kusyOkurky nakládané
- 1,5lžíceKřen
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaHoubové koření
- Na houby
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůHouby čerstvé
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
37 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Plec vykostíme, cibuli jemně nakrájíme, houby nakrájíme, uvaříme a scedíme. Křen jemně nastrouháme, okurky nakrájíme na kostičky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme. Maso zalijeme vývarem, přidáme houbové koření, sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do šťávy zašleháme jíšku, rozředíme vodou a čtvrt hodiny provaříme. Poté omáčku přecedíme, přidáme okurky a křen a vše jen prohřejeme.
- 4Maso naporcujeme a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.