Srnčí plec v omáčce se šunkou
53 min.
Ingredience
- 1,2kilogramySrnčí plec
- 250gramůŠunka dušená
- 1kusCibule
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 700mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
123 g
Tuky
47 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso nakrájíme na kostky.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Poté vmícháme papriku, zalijeme vodou, přisypeme sůl, pepř a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
- 3Maso vyjmeme, do šťávy vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, je-li třeba, přilijeme horkou vodu, a omáčku provaříme. Poté ji přecedíme, vložíme do ní maso a na nudličky nakrájenou šunku. Prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.