Srnčí ragů
110 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicVíno červené
- 5kusůPepř černý celý
- 1kusSůl
- 1kusBobkový list
- 1kilogramSrnčí plec
- 1kusCitronová kůra
- 1lžíceMarmeláda šípková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCitronová šťáva
- 3kusyNové koření celé
- 3lžíceZelenina kořenová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
832 mg
Cukr
940 mg
Postup přípravy
- 1Rozkrájenou zeleninu s cibulí osmahneme na másle, přidáme maso nakrájené na kostky, osmahneme ze všech stran, osolíme, přidáme koření, šťávu z citrónu a kousek citrónové kůry. Zpočátku maso dusíme ve vlastní šťávě, následně mírně podlijeme a dusíme do měkka.
- 2Jakmile je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy, šťávu zahustíme světlou jíškou, přimícháme zavařeninu, přilijeme víno a ještě zhruba 15 minut povaříme.
- 3Hotovou šťávu procedíme na maso a společně prohřejeme ještě 15 minut.
- 4Jako přílohy podáváme jemné knedlíky, noky z odpalovaného těsta a brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.