Srnčí ragú s povidly

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
21 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
  • 2
    V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.
  • 3
    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.