Srnčí ragú s povidly
90 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 250gramůZelenina kořenová
- 80gramůCibule
- 20gramůCukr krupice
- 250mililitrůVíno červené
- 50gramůPovidla švestková
- 160gramůPerník
- 10gramůSůl
- 2gramyJalovec
- 2gramyPepř černý celý
- 1gramTymián sušený
- 2gramyNové koření celé
- 3mililitryCitronová šťáva
- 600gramůKnedlík kynutý
- 40gramůSádlo škvařené
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
791 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
21 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso odblaníme, nakrájíme na nudličky, kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme nahrubo, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo s máslem, přisypeme kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a smažíme dohněda. Přidáme maso, orestujeme, okořeníme jalovcem, novým kořením, celým pepřem, tymiánem, osolíme, podlijeme vodou a za občasného podlévání dusíme téměř doměkka. Nyní přimícháme povidla, strouhaný perník, podle potřeby podlijeme, přilijeme víno, zakápneme citronovou šťávou a dodusíme.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.