Srnčí řízky na žampionech
50 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCibule
- 100gramůZelenina kořenová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 150mililitrůVíno bílé
- 25gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso ze srnčí kýty nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, žampiony rozkrájíme na plátky, kořenovou zeleninu strouháme nahrubo.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme řízky a osmažíme z obou stran do zlatova. Vyjmeme a udržujeme teplé. Do výpeku v pánvi nasypeme cibuli s kořenovou zeleninou, orestujeme, přidáme máslo, přisypeme žampiony a podusíme. Podlijeme trochou vína, podusíme a odstavíme.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou se žampiony a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.