Srnčí řízky přírodní
50 min.
Ingredience
- 1decilitrVíno bílé
- 900gramůSrnčí kýta
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2gramyKmín mletý
- 2gramyTymián sušený
- 600gramůHranolky
- 120gramůOmáčka tatarská
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
291 mg
Cukr
166 mg
Postup přípravy
- 1Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, okmínujeme, posypeme tymiánem a potřeme rozpuštěným máslem.
- 2V pánvi rozehřejeme zbytek másla, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme po obou stranách doměkka. Podlijeme bílým vínem, plátky masa ve víně obracíme, až se víno úpně vysmahne na tuk.
- 3Plátky masa upravíme na talíře a doplníme smaženými hranolkami s tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.