Srnčí řízky s jablky a brusinkami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na řízky, po okrajích je nařízneme, naklepeme a potřeme olejem. Maso naskládáme na sebe do mísy, proložíme kořením a necháme několik hodin v chladničce odležet.
  • 2
    Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky. Pokapeme je vodou, citronovou šťávou, poprášíme cukrem a podusíme.
  • 3
    Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 4
    Část oleje z pánve slijeme, na pánev přidáme máslo a trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávou.
  • 5
    Šťávou podlijeme řízky a poklademe je podušenými jablky. Ozdobíme brusinkovým kompotem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.