Srnčí řízky s jablky a brusinkami
45 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 1šálekVoda pitná
- 2lžíceKompot brusinkový
- 1kusJablka
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou srnčí kýtu nakrájíme na řízky, po okrajích je nařízneme, naklepeme a potřeme olejem. Maso naskládáme na sebe do mísy, proložíme kořením a necháme několik hodin v chladničce odležet.
- 2Jablko oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky. Pokapeme je vodou, citronovou šťávou, poprášíme cukrem a podusíme.
- 3Řízky osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřáté talíře.
- 4Část oleje z pánve slijeme, na pánev přidáme máslo a trochu vody a za stálého míchání odvaříme připečenou šťávou.
- 5Šťávou podlijeme řízky a poklademe je podušenými jablky. Ozdobíme brusinkovým kompotem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.