Srnčí řízky v těstíčku z chlebové směsi
23 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 1lžíceHořčice
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na těstíčko
- 500gramůSměs na chléb v prášku
- 100mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
824 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
27 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
17 mg
Vápník
593 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu nakrájíme na malé řízky, naklepeme je, opepříme, osolíme a lehce potřeme hořčicí.
- 2Poté řízky obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
- 3Těstíčko připravíme ze směsi na chleba. V míse ho smícháme s pivem dohladka. Je-li třeba, přilijeme vodu. Těstíčko musí být tak husté, aby z řízků nestékalo. Těstíčko pod utěrkou necháme alespoň dvacet minut odpočinout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.