Srnčí řízky v zeleninové směsi
40 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1kusPaprika sterilovaná
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKapary
- 1kusOkurky nakládané
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, slabě potřeme olejem a opepříme. Vložíme do porcelánové misky a necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.
- 2Řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
- 3Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Po zpěnění vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, okurku a nasekané kapary, vše ještě osmahneme a směs poklademe na řízky. Ihned podáváme.
- 4Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.