Srnčí řízky v zeleninové směsi

40 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
469 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté maso nakrájíme na řízky, mírně naklepeme, slabě potřeme olejem a opepříme. Vložíme do porcelánové misky a necháme 48 hodin nakřehnout v chladničce.
  • 2
    Řízky osolíme, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 3
    Olej od pečení slijeme a na pánev přidáme máslo a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Po zpěnění vložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a osmahneme je. Přidáme nadrobno nakrájenou papriku, okurku a nasekané kapary, vše ještě osmahneme a směs poklademe na řízky. Ihned podáváme.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.