Srnčí řízky ve strouhance s kukuřičnými lupínky
18 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 3lžíceStrouhanka
- 3lžíceLupínky kukuřičné
- 0,25lžíceSůl
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaHoubové koření
- Na těstíčko
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
223 mg
Cukr
699 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a posypeme kořením na houby. Maso namáčíme v těstíčku smíchaném z mouky, mléka, vajec a soli. Potom obalujeme ve strouhance, do které jsme zamíchali kukuřičné lupínky.
- 2Řízky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.