Srnčí roláda

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z odblaněné srnčí kýty odřízneme větší plát masa, naklepeme, osolíme, opepříme, žapiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme žampiony, šunku, osmahneme, osolíme, přidáme vejce, rychle promícháme a necháme vejce ztuhnout. Na plát masa rovnoměrně rozprostřeme žampionovou směs, zavineme do rolády, převážeme nití, v pánvi rozehřejeme zbytek másla a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme kořenovou zeleninu, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 50 minut, roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky, do šťávy v pekáčku nalijeme červené víno, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Plátky rolády upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.