Srnčí roláda
90 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůŠunka dušená
- 4kusyVejce slepičí
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 150gramůZelenina kořenová
- 1gramBobkový list
- 2gramyNové koření celé
- 2gramyPepř černý celý
- 100mililitrůVíno červené
- 30gramůJíška instantní
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 600gramůBrambory vařené
- 40gramůProtlak rajčatový
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
28 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z odblaněné srnčí kýty odřízneme větší plát masa, naklepeme, osolíme, opepříme, žapiony nakrájíme na plátky, šunku na kostičky, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme žampiony, šunku, osmahneme, osolíme, přidáme vejce, rychle promícháme a necháme vejce ztuhnout. Na plát masa rovnoměrně rozprostřeme žampionovou směs, zavineme do rolády, převážeme nití, v pánvi rozehřejeme zbytek másla a roládu na něm ze všech stran osmažíme. Přendáme do pekáčku, přisypeme kořenovou zeleninu, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vývarem a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme asi 50 minut, roládu vyjmeme, zbavíme nitě, nakrájíme na plátky, do šťávy v pekáčku nalijeme červené víno, zahustíme jíškou, provaříme a odstavíme.
- 3Plátky rolády upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.