Srnčí s červenou čekankou
35 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 600gramůSrnčí kýta
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceŽelé rybízové
- 2kusyČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
388 mg
Postup přípravy
- 1Čekanky omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Na pánvi vhodné k dušení rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, čtvrtky červené čekanky osmažíme ze všech stran na mírném až středně velkém plameni asi 15 minut, až dostanou světle hnědou barvu, osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C). Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme.
- 2Pánev pořádně rozehřejeme, pak na ní silně rozpálíme zbývající olej. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a v troubě udržujeme teplé. Olej slijeme z pánve, fond zředíme vínem, uvedeme do varu a vmícháme želé, ochutíme solí a pepřem, úhledně naservírujeme řízky a červenou čekanku a zalijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.