Srnčí s červenou čekankou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
11 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
388 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanky omyjeme a podélně rozčtvrtíme. Na pánvi vhodné k dušení rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, čtvrtky červené čekanky osmažíme ze všech stran na mírném až středně velkém plameni asi 15 minut, až dostanou světle hnědou barvu, osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 60°C (horkovzdušná 50°C). Srnčí řízky osušíme papírovou utěrkou a lehce naklepeme.
  • 2
    Pánev pořádně rozehřejeme, pak na ní silně rozpálíme zbývající olej. Řízky smažíme z každé strany 3 minuty, okořeníme solí a pepřem, přikryjeme pokličkou a v troubě udržujeme teplé. Olej slijeme z pánve, fond zředíme vínem, uvedeme do varu a vmícháme želé, ochutíme solí a pepřem, úhledně naservírujeme řízky a červenou čekanku a zalijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.