Srnčí salát se zelím a majonézou

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, oba druhy zelí nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.
  • 2
    Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kousky. Saláty z červeného a bílého zelí připravíme samostatně tak, že do nakrájeného zelí v hrnci vsypeme nasekanou cibuli,lžičku cukru, zalijeme litrem vody a necháme přejít varem. Smícháním octa, cukru, olivového oleje a špetky soli připravíme sladkokyselý nálev.
  • 3
    Maso okořeníme grilovacím kořením, solí a pepřem a zprudka ho orestujeme s nasekanou cibulí na pánvi. Po orestování maso z pánve vybereme, vypečenou šťávu zředíme vodou a necháme přejít varem. Servírujeme tak, že talíře nebo servírovací misky obložíme po obvodu zelnými saláty a čerstvou strouhanou mrkví. Doprostřed mís nebo talířů nasypeme porci sterilovaného hrášku - asi 50 g, na hrášek urovnáme orestované maso s cibulkou. Na maso dáme po lžíci tatarské omáčky a vše zalijeme výpekovou šťávou z masa. Pokrm podáváme teplý tak, že jednotlivé porce obložíme nakrájenými rajčaty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.