Srnčí salát se zelím a majonézou
100 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí maso
- 3litryVoda pitná
- 3kusyCibule
- 1lžíceKoření grilovací
- 3gramySůl
- 23gramůPepř černý mletý
- 400gramůZelí hlávkové bílé
- 200gramůMrkev kořen
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůOmáčka tatarská
- 300gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyRajčata
- 400gramůZelí hlávkové červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
19 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
11 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme, oba druhy zelí nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme.
- 2Maso uvaříme doměkka a nakrájíme na malé kousky. Saláty z červeného a bílého zelí připravíme samostatně tak, že do nakrájeného zelí v hrnci vsypeme nasekanou cibuli,lžičku cukru, zalijeme litrem vody a necháme přejít varem. Smícháním octa, cukru, olivového oleje a špetky soli připravíme sladkokyselý nálev.
- 3Maso okořeníme grilovacím kořením, solí a pepřem a zprudka ho orestujeme s nasekanou cibulí na pánvi. Po orestování maso z pánve vybereme, vypečenou šťávu zředíme vodou a necháme přejít varem. Servírujeme tak, že talíře nebo servírovací misky obložíme po obvodu zelnými saláty a čerstvou strouhanou mrkví. Doprostřed mís nebo talířů nasypeme porci sterilovaného hrášku - asi 50 g, na hrášek urovnáme orestované maso s cibulkou. Na maso dáme po lžíci tatarské omáčky a vše zalijeme výpekovou šťávou z masa. Pokrm podáváme teplý tak, že jednotlivé porce obložíme nakrájenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.