Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
707 mg
Cukr
923 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.
  • 2
    Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.
  • 4
    Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.
  • 5
    Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.