Srnčí špíz s brusinkovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí kýta
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůKompot brusinkový
- 100mililitrůVíno červené
- 5gramůSolamyl
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 2gramyTymián sušený
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
568 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
41 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
707 mg
Cukr
923 mg
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na větší čtverečky, slaninu bez kůže také nakrájíme čtverečky, menší žampiony necháme vcelku, větší rozpůlíme.
- 2Maso osolíme, opepříme, posypeme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet.
- 3V pánvi rozpálíme olej, na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu a žampiony, za občasného otáčení usmažíme v pánvi dozlatova.
- 4Špízy vyjmeme, do výpeku nalijeme trochu vína, přidáme brusinkový kompot, zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vína, provaříme a odstavíme.
- 5Špízy rozdělíme na talíře a přelijeme brusinkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.