Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso z panenky nakrájíme na kostky, uzený bok bez kosti také na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, žampiony na plátky.
  • 2
    Kostky masa osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzený bok.
  • 3
    Jehly vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za občasného obracení osmažíme ze všech stran. Jehly vyjmeme, do výpeku v pánvi nasypeme plátky žampionů, orestujeme, posypeme instantní jíškou, přilijeme ďábelskou omáčku, trochu červeného vína, podusíme a odstavíme. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.