Srnčí špíz s ďábelskou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí maso
- 400gramůVepřový bok uzený
- 300gramůCibule
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůKoření Zvěřina
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůOmáčka k masu ďábelská
- 100mililitrůVíno červené
- 10gramůJíška instantní
- 250gramůChléb konzumní
- 80gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z panenky nakrájíme na kostky, uzený bok bez kosti také na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky, žampiony na plátky.
- 2Kostky masa osolíme, opepříme, posypeme kořením na zvěřinu, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, uzený bok.
- 3Jehly vložíme do pánve s rozpáleným olejem a za občasného obracení osmažíme ze všech stran. Jehly vyjmeme, do výpeku v pánvi nasypeme plátky žampionů, orestujeme, posypeme instantní jíškou, přilijeme ďábelskou omáčku, trochu červeného vína, podusíme a odstavíme. Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.