Srnčí špízy ve vinné omáčce
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůSrnčí kýta
- 15gramůTymián sušený
- 100mililitrůOlej olivový
- 100gramůHouby čerstvé
- 250mililitrůVíno červené
- 80gramůBrusinková omáčka
- 15gramůJalovec
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a nakrájíme na kostičky. Kuličky jalovce s tymiánem nasypeme na maso. Přidáme 2 lžíce oleje, vše dobře promícháme. Houby očistíme. Špízy potřete troškou oleje a střídavě dáváme houby a kostičky srnčího masa. Předehřejeme troubu na 75°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Rozehřejeme pánev a ohřejeme zbývající olej. Špízy smažíme dohněda ze všech stran na středně velkém plameni asi 10 minut, lehce osolíme a opepříme a v troubě udržujeme teplé.
- 3Kostičky cibule dusíme 2-3 minuty na oleji na pečení. Přilijeme červené víno a krátce necháme vyvařit. Vmícháme brusinky a omáčku. Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme zvlášť ke špízům ze srnčího masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.