Srnčí steak v pepřové omáčce
50 min.
Ingredience
- 4kusyJalovec
- 640gramůSrnčí kýta
- 1špetkaSůl
- 20kusůPepř černý celý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceMartell cognac
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
19 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
30 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Z omyté kýty nakrájíme steaky na prst tlusté. Osolíme je a obalíme po obou stranách v tlučeném pepři. Maso rychle opečeme na másle a vyjmeme.
- 2Na zbytku tuku zpěníme šalotku s tlučeným jalovcem, zaprášíme moukou, přilijeme koňak, smetanu a šťávu z masa. Vše povaříme asi 3 minuty. Šťávu nalijeme na steaky.
- 3Podáváme s bramborovou slámou a dušenými jablky s rybízovou náplní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.