Srnčí steaky po cikánsku
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 800gramůSrnčí kýta
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 300gramůRajčata
- 150gramůPaprika sterilovaná
- 100gramůAnglická slanina
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyJalovec
- 30gramůProtlak rajčatový
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
750 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
43 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno silnější plátky. Protkneme je anglickou slaninou, osolíme, opepříme a mírně okořeníme rozdrceným jalovcem. Maso opečeme na pánvi na oleji po obou stranách a vyjmeme.
- 2Do výpeku vložíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a krátce podusíme.
- 3Steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme podušenou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.