Srnčí steaky s pivní zabaione

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Steaky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme steaky (po každé straně asi minutu), zmírníme teplotu a dále opékáme po každé straně 3-4 minuty do zhnědnutí. Maso vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme na teplé místo.
  • 2
    V kovové míse rozkvedláme žloutky a celé vejce. Pak mísu vložíme do teplé vodní lázně a vaječnou směs ušleháme elektrickým šlehačem s metličkami.
  • 3
    Za stálého míchání postupně přiléváme pivo, omáčku umícháme do krémové konzistence a nakonec ochutíme pomerančovou šťávou a skořicí.
  • 4
    Steaky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s plátky pomeranče a bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.