Srnčí steaky s pivní zabaione
25 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí maso
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1špetkaSkořice mletá
- 6plátkůPomeranče
- 200gramůChléb pšeničný (bílý)
- 2lžíceMáslo bylinkové
- 0,13litrPivo tmavé 12% 4,0% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Steaky krátce opláchneme pod studenou vodou, osušíme kuchyňským papírem, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a prudce v něm opečeme steaky (po každé straně asi minutu), zmírníme teplotu a dále opékáme po každé straně 3-4 minuty do zhnědnutí. Maso vyndáme z pánve, zabalíme do alobalu a uložíme na teplé místo.
- 2V kovové míse rozkvedláme žloutky a celé vejce. Pak mísu vložíme do teplé vodní lázně a vaječnou směs ušleháme elektrickým šlehačem s metličkami.
- 3Za stálého míchání postupně přiléváme pivo, omáčku umícháme do krémové konzistence a nakonec ochutíme pomerančovou šťávou a skořicí.
- 4Steaky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s plátky pomeranče a bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.